fbpx

Vera Lynn Cardigan

Odas cardigan er en virkelig elegant cardigan. Det brede ribstykke i kroppen, fremhæver så flot taljen, og understreger den oversized effekt, som cardiganen har. 

Du kan finde opskriften til Odas Cardigan HER.

Cardiganen strikkes oppefra og ned, og så er den monteringsfri. Akkurat som vi kan lide det 😉 Den kan med fordel prøves på undervejs, og tilpasses så den passer perfekt til dig. 

Der slås masker op med metoden italiensk opslag (tubular cast on). Teknikken kan du se her:

Derefter laves der udtagninger på skuldrene. Det gøres med udtagninger, som hælder mod henholdvis højre og venstre:

Mens udtagningerne strikkes, formes halsudskæringen. Jeg anbefaler, at benytte metoden “german short rows” til at lave vendepinde. Du kan se teknikken her:

Der lukkes af med teknikken italiensk aflukning (tubular bind off). Selvom det er en lidt tidskrævende teknik, så giver den altså et så flot resultat, som også sørger for at strikken er elastisk nok, til at man f.eks. kan få hænderne igennem den tætte rib ved håndledende:

Vera Lynn Cardigan

2 thoughts on “Vera Lynn Cardigan

  1. Jeg er lige begyndt på Vera Lynn, og når jeg laver strikkeprøven, står der, den skal vaskes, fordi garnet arbejder i vask. Men vil det sige, at jeg skal regne med, prøven bliver lidt større eller lidt mindre efter vask?
    Og hvad vil det sige, at der skal være 15 cm bevægelsesrum? Skal overvidden så være 15 cm større end mit mål?
    Og sidste spørgsmål: kan jeg lave den uden ballonærmer? Jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg synes om sådan nogle, nemlig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top